K tomuto článku mne volně inspiroval @doktordee svým seriálem Jak hrát Zbraslav. David vám zde prezentuje několik způsobů, jak si hru užít a zároveň odejít s dobrým výsledkem. U mne nic podobného nečekejte...
Snímek obrazovky 2018-02-26 v 12.52.59.png

Jamka č. 1/10 – PAR 3 – 161 m

Kvůli téhle jamce všichni do Hořehled jezdí. A ti co nejezdí, tak nejezdí právě kvůli ní! Takže v podstatě po jejím odehrání to můžete otočit a jít zase domů, nic lepšího už vás nečeká. Doporučuju vychytat den, kdy je odpaliště za cestou přímo u recepce. Ruce se potí, v uších zní Frekvence 1 z recepčního rádia a blbé poznámky u kafe sedících důchodců. Ideální kombinací je soket doprava do louky (aut) a třetí ranou zátah do zahrady vlevo (aut). Pak už 5. ránu ke greenu a zbytek je nuda. Zapsat PAR je automatika, protože ty první dvě byly muligany.

Jamka č. 2/11 – PAR 3 – 116 m

Tady je to jasný, po cestě ke greenu je rybník. Takže vytáhnout ukradenej drivingáč a poslat ho do vody. Pak si dropnout. Samozřejmě do strany vlevo, abych hrál tu třetí (ale vlastně druhou, protože to byl drajvingáč a to se nepočítá) co nejmíň přes vodu. Že sou tu žlutý kolíky mě nezajímá, já to hraju pro zábavu a ne pro výsledky!

Jamka č. 3/12 – PAR 4 – 356 m

Tahle jamka je vyloženě blbá, protože je do kopce a ještě je dlouhá a nejde dost dobře vošulit, protože je široká a je všude vidět. Takže tady to holt musim dokopat férovkou. Je super, že sundali plot vlevo, můžu si aspoň pro ty svoje tři auty v klidu dojít. A nezapomenout se cournout po drivingu vpravo, doplnit zásoby poztrácený na předchozí jamce.

Jamka č. 4/13 – PAR 4 – 297 m

Nejlehčí jamka na hřišti a taky že jo. Tady bez přemýšlení mířím 20 m vlevo od fairwaye, protože tam je za stromama půda v opravě a byť tam asi míč nenajdu, vždycky to nějak zažmoulám a hraju od cca 100 m kolíku do greenu. Popřemejšlim, jestli si to zase nevyměnim za drivingáč, protože za borovicemi u greenu vlevo je ten blbej rybník.

Jamka č. 5/14 – PAR 3 – 157 m

Jediná jamka na hřišti, co nemá aut. Teda jako v opačnym směru hry je hranice hřiště, ale to bych fakt musel bejt vemeno. Risknu to bez drivingáče a povedlo se - topinka do rybníku vpravo se odrazila od stromu a trefila nějakýho trotla na 4. greenu, co mě už od dvojky pronásleduje. To má za to, špicl. Pro formu štěknu “FÓR“, ale protože se svíjí na zemi, tak radši dělám, že ten míč nebyl můj. Píšu birdie, protože nebejt toho simulanta, tak tam určo spadlo.

Jamka č. 6/15 – PAR 5 – 390 m

Další pitomá jamka. Kopec jako kráva a je to uplně slepý. Kašlu na to, že si mám přihrát, já to chci z těch 170 m sázet na eagle a prostě tam nevidim. Hroznej blb co to stavěl. A hele, můj míček ze 4ky, co jsem prohlásil za “v půdě v opravě“ tu krásně leží uprostřed FW. No tim si kazit den nebudeme! Tady teda napíšu 7, protože jinak bych snížil moc a bylo by to divný.

Jamka č. 7/16 – PAR 4 – 357 m

Řekněte mi, kterej vocas si postaví barák uprostřed jamky? Dobře mu tak, že má děravou fasádu! A protože už zas nemám drivingáče, tak tady si z košíku na plotě doplním zásobu. Jinak jamka celkem fajn, je z kopce a protože to tu je tvrdý jak prase, tak to hraju putterem. Nesmim zapomenout Maruně nasbírat švestky u zázemí pro údržbu, aby mi zas nenadávala.

Jamka č. 8/17 – PAR 5 – 413 m

Nechápu, proč tu maj tolik jamek do kopce. A zase aut a protože je vpravo na moje šlajzy, tak tu mám zase 2 muligany. Jo a říkám to už 5 let, ty borovice před greenem se musí pokácet, protože přes ně nemůžu z 220 m špendlit k tyči. A ta voda za greenem je moc blízko. Ještě že už je konec.

Jamka č. 9/18 – PAR 4 – 307 m

Tady má prej někdo hole-in-one. Takže natočit na green přes bunker a stromy a křáp ho. Leť ty vole, leť...sedej...leť...kurva. Proč tady jako ten bunker je? No to je výborný, zabořenej pod hranou. Já snad budu škrtat poslední jamku, ne? Takhle to postavit může jen idiot. No super, ještě mi skočí na tom suchym límci. Seru na to, debilní hřiště to je, jsem tu naposled!
Další článek v seriálu 'Deníček golfového manažera': Deníček golfového manažera 27. – Michal Šatal
Předchozí článek v seriálu 'Deníček golfového manažera': Deníček golfového manažera 25. – Vývar s knedlíčkama